CREATIVE CLOUD VOOR TEAMS
Zet je evenementen in 7 stappen online.
Webinars en online evenementen zijn ideaal om je doelgroep te bereiken, waardevolle leads aan te trekken en je merk meer autoriteit te geven. Als je dat nog niet hebt geprobeerd, is dit misschien een goed moment om daarmee te beginnen. Creative Cloud voor teams kan je helpen om er een succes van te maken.
In het huidige klimaat ontdekken veel bedrijven de kansen die virtuele evenementen kunnen bieden. Bij een virtueel evenement kun je de inhoud aanpassen aan je doelgroep, door die toe te spitsen op hun behoeften, ervaringsniveau en interesses. Het is een mooie manier om complexe informatie duidelijker te presenteren, bijvoorbeeld via een live productdemonstratie. Door de inhoud te optimaliseren voor digitale aanlevering, zal die inhoud bondiger en boeiender zijn en meer impact hebben. Je kunt ook de belangstelling onder je publiek verhogen door interactieve live-elementen op te nemen, zoals online vraag-en-antwoordsessies en chats.
Als je nu op online evenementen overschakelt, kun je ook contact met je klanten leggen wanneer ze misschien meer tijd en zin in inspirerende content hebben.
Hier volgen zeven eenvoudige stappen om een online evenement te organiseren, om het van je merkidentiteit te voorzien en te promoten, en om ervoor te zorgen dat het maximale impact heeft.
Hier volgen 7 eenvoudige stappen om een online evenement te organiseren, om het van je merkidentiteit te voorzien en te promoten, en om ervoor te zorgen dat het maximale impact heeft.
1.
Plan de inhoud.
Ook bij een virtueel evenement gelden de gebruikelijke marketingregels. Het is belangrijk om je doel voor ogen te houden: de informatie verstrekken waaraan je klanten behoefte hebben en je klanten echte waarde geven.
Plan je content uitvoerig vanuit het standpunt van je doelgroep. Wat moeten ze weten? Welke expertise kun je delen waar ze echt wat aan hebben? Aan de hand van deze vragen kun je boeiende, relevante content samenstellen die hun aandacht zal trekken en zal vasthouden.
Het kan zijn dat je bij een virtueel evenement sneller door je content heen gaat, omdat je waarschijnlijk minder onderbrekingen en vragen krijgt. Plan de inhoud daarom zorgvuldig aan de hand van een gestructureerd script en draai proef om te zien hoelang het duurt.
2.
Beslis welk format je wilt gebruiken.
Wanneer je hebt besloten wat je gaat zeggen, is het tijd om te beslissen hoe en waar je het gaat zeggen. Je zou je webinar of virtuele evenement live kunnen streamen op een platform zoals Facebook Live, YouTube of Instagram TV, of je zou het van tevoren kunnen opnemen en vervolgens op je website kunnen hosten.
Een livestream maakt het evenement interactiever, vooral als je je publiek uitnodigt om via de onlinechatfunctie in real-time vragen te stellen. In dit geval moet je wel voorbereid zijn op kleine hobbels die je niet in een edit kunt wegwerken!
De sessie van tevoren opnemen kan handig zijn als je bang bent dat je zenuwen je in de weg zullen zitten of als je graag potentiële haperingen wilt voorkomen. De webinar kan dan eenvoudig on-demand worden bekeken, maar het maakt de sessie wel minder interactief.
Je zou de twee vormen ook kunnen combineren: een eerder opgenomen video livestreamen, gevolgd door een live sessie om vragen te beantwoorden. Of dit handig is, is afhankelijk van de onderwerpen die je bespreekt, de behoeften en voorkeuren van je publiek en de vraag of het om een eenmalig evenement of een reeks gaat.
3.
Positioneer je merk.
Bij een fysiek evenement voor klanten zou je tijd en geld steken in de merkpositionering en zou je alle vaardigheden en resources binnen je team inzetten om er een succes van te maken. Bij een online evenement is merkpositionering net zo belangrijk.
Dus of je nu dezelfde stijl gebruikt of het net iets anders doet, je moet bedenken hoe je het evenement aan je doelgroep presenteert en ervoor zorgen dat iedereen in het team op een doeltreffende manier samenwerkt.
De tools in Creative Cloud voor teams zijn bedoeld om samenwerking eenvoudig en doeltreffend te maken, ongeacht waar iedereen werkt. De mogelijkheid om snel en gemakkelijk assets te delen via Creative Cloud Libraries zal de ontwikkeling van je merkpositionering versnellen en consistentie voor alle assets waarborgen.
Als je je evenement er zo professioneel mogelijk wilt laten uitzien, hoef je misschien alleen maar merkgebonden video's in Adobe Express te maken die je aan het begin en eind van het evenement afspeelt. Als je het evenement van tevoren opneemt, zou je ook informatie zoals namen, functietitels en koppelingen op het scherm kunnen weergeven die bij je branding passen.
De Adobe Stock-sjablonen voor graphics vormen een mooi uitgangspunt als je fraaie titels, overlays en citaten op het scherm wilt zetten. Als je budget het toelaat, zou je zelfs een specialist kunnen inhuren om volledig nieuwe graphics in After Effects maken.
4.
Perfectioneer de opzet.
Nu is het tijd om de juiste opzet voor een professioneel ogende video te bedenken. Als je van plan bent om regelmatig video's op te nemen of te livestreamen, is het handig om een ruimte te zoeken waar je de apparatuur gemakkelijk kunt opzetten en demonteren.
Voor de verlichting kun je het beste gaan voor natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Een goed geplaatste lamp (buiten het zicht van de camera) kan prima als vullicht dienen, terwijl je ook een staande lamp of televisiescherm als achtergrondverlichting zou kunnen gebruiken.
Een aparte camera levert een mooiere videokwaliteit op, maar als je die niet hebt, kun je je laptop op een verhoging plaatsen, zodat de webcam meer op oogniveau komt. De meest flatteuze hoek krijg je door de camera op het niveau van je ogen of haargrens te plaatsen.
Geluiden zijn hinderlijk voor jou en voor je publiek. Schakel de luidsprekers van je laptop uit om ruis en feedback te voorkomen. Externe USB-microfoons zijn heel goedkoop en zijn heel goed in ruisreductie.
Wanneer je klaar bent met de opzet, kun je het beste een paar oefensessies doen om aan de apparatuur te wennen. Dat geeft je ook de gelegenheid om nog wat dingen aan te passen voordat je live gaat of je video gaat opnemen.
5.
Bewerk je video.
Als je de stress van een live presentatie uit de weg wilt gaan, kun je de inhoud van je webinar bijschaven voordat je publiek de kans heeft om die te bekijken. Gebruik Adobe Express om ongewenste elementen eruit te knippen en voeg ondertiteling of ondersteunende tekst toe. Je kunt ook snel en eenvoudig video's maken en bewerken om die met Adobe Premiere Rush te streamen. Of als je je video's uitgebreider wilt bewerken, is Adobe Premiere Pro de aangewezen app. Als je nog niet zo veel ervaring hebt, bieden deze beginnerstutorials uitkomst.
6.
Promoot je evenement.
Nu je content klaar is, is het tijd om je evenement te promoten en belangstelling te wekken. Ook dit biedt een goede gelegenheid voor je team om samen te werken om ervoor te zorgen dat het virtuele evenement een succes wordt. Iedereen kan zijn assets delen via Creative Cloud Libraries, zodat je het overzicht houdt over alle content die wordt gemaakt, de kwaliteit kunt bewaken en verdubbeling kunt voorkomen.
Met Adobe Express kun je niet alleen fraaie videotrailers maken – de perfecte teaser voor een socialmediacampagne – maar kun je ook berichten maken die dezelfde uitstraling hebben als de inhoud van je hoofdevenement.
Profiteer naast teaser-trailers ook van de geweldige Adobe Stock-sets voor socialmediaberichten. Op basis van deze sjablonen kun je je eigen berichten maken met Adobe Photoshop en Adobe InDesign.
7.
Zet het om in een on-demand evenement.
Na afloop van je live evenement heb je een waardevol stukje on-demand content die je in de toekomst aan je doelgroep ter beschikking kunt stellen. Je kunt je webinar op je website hosten en promoten met de methoden die in stap 6 worden genoemd.
Als je verkoopleads wilt vastleggen, kun je de content ook afschermen met een online formulier. Dit is een prima manier om het bereik van je webinar of evenement te vergroten en je doelgroep te blijven bereiken.
En als laatste…
Zodra je de juiste content hebt gepland, je format hebt gekozen, het evenement aan je merk hebt gekoppeld, de opzet hebt geperfectioneerd en promotie-assets hebt gecreëerd ter ondersteuning van de inhoud van je evenement, kun je van start gaan. Je hoeft nu alleen nog maar af te tellen tot de dag zelf, maar met alle voorbereidingen en je harde werk zal je evenement vast en zeker een groot succes worden!
Nu je inspiratie hebt opgedaan, kun je ook meteen aan de slag gaan met Adobe Creative Cloud voor teams. Creative Cloud voor teams beschikt over meer dan 20 apps voor elk vaardigheidsniveau en is de toonaangevende software voor design, web, fotografie en video. Bovendien biedt het services om iedereen eenvoudiger te laten samenwerken. Als je een marketeer van een klein of middelgroot bedrijf bent, biedt dit je een concurrentievoordeel.
Kies je Creative Cloud voor teams-lidmaatschap.
Alle lidmaatschappen zijn inclusief de Admin Console voor eenvoudig licentiebeheer, 24/7 technische ondersteuning, plaatsing van een onbeperkt aantal vacatures op Adobe Talent en 1 TB opslagruimte.
Eén app
Eén creatieve Adobe-app, zoals Photoshop, Illustrator, lnDesign, of Acrobat Pro.*
MEESTE WAARDE
All Apps
Krijg 20+ creatieve Adobe-apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Express, XD en meer.
Bel 0800 80 982 of vraag een adviesgesprek aan
Vragen? Chat met ons.
Koop je voor een grote organisatie? Lees dan meer over Creative Cloud voor ondernemingen
* Bij Acrobat Pro, Lightroom en InCopy als losse app is 100 GB aan opslagruimte inbegrepen.