Promoot je bedrijf bij potentiële klanten met een van je succesverhalen.
Wat is een casestudy?
In een casestudy worden succesvolle voorbeelden van eerdere projecten gepresenteerd om nieuwe klanten aan te trekken. Casestudy's zijn heel doeltreffend: 73% van de B2B-klanten bekijkt casestudy's voordat ze een aankoopbeslissing nemen.
Een casestudy begint meestal met een beschrijving van het doel van het project. Daarna wordt beschreven welke maatregelen het bedrijf heeft getroffen om dat doel te realiseren en worden kwalitatieve en kwantitatieve gegevens genoemd waaruit meetbaar succes blijkt. Dit alles wordt gepresenteerd in een goed ontworpen rapport of een fraaie video en kan via de website van het bedrijf, als drukwerk of op sociale media worden gedeeld.
Eerste stappen.
Stel het doel vast.
Bepaal al in een vroeg stadium wat je met deze casestudy wilt aantonen en welk project het beste de waarde van je bedrijf aantoont. Wat is er zo bijzonder aan dit project dat het mensen zal aansporen om met jou in zee te gaan? Begin met de reden waarom de opdrachtgever jouw bedrijf heeft ingeschakeld. Welk probleem moest je oplossen?
Vraag om toestemming en een interview.
Zorg ervoor dat de opdrachtgever het goed vindt dat je hem in je casestudy opneemt. Je deelt deze informatie in het openbaar, dus goedkeuring van de klant is essentieel. Vraag dan tegelijk om een interview of een schriftelijke referentie. Onderschat nooit de kracht van rechtstreekse citaten van tevreden klanten: 95% van de potentiële kopers laat zich door recensies leiden bij het nemen van een aankoopbeslissing.
Verzamel bewijs.
Verzamel kwantitatieve gegevens of kwalitatief onderzoek dat het succes van deze samenwerking aantoont. Of het nu gaat om het aantal verdiende euro's, het aantal verplaatste eenheden of het aantal tevreden mensen – het is belangrijk om de resultaten te laten zien.
Kies een medium voor de casestudy.
Hoe je je succesverhaal presenteert, hangt af van de aard van je bedrijf en hoeveel tijd en energie je erin wilt steken.
Casestudy voor het internet.
Veel bedrijven publiceren casestudy's op hun website. Omdat mobiel goed is voor meer dan 50% van het webverkeer, is het belangrijk om een casestudy te maken met een responsief ontwerp dat op elke schermgrootte past. In webmateriaal kun je bovendien hyperlinks naar diensten, contactpagina's en andere voorbeelden van eerdere projecten opnemen. Je kunt zelfs bewegend materiaal in de vorm van animaties of ingesloten videoreferenties toevoegen.
Casestudy voor drukwerk.
Als je denkt dat potentiële klanten een casestudy liever op papier zien, kun je altijd een casestudy voor het web geschikt maken voor drukwerk en een downloadbare PDF-versie aan je website toevoegen.
Casestudy voor video.
Als je in media werkt, of als videobeelden relevant zijn voor je werk, kun je het beste een video maken. Als je klant aan een interview wil meewerken, neem je zijn of haar aanbeveling op en maak je daar een interessante video van.
Tips voor het schrijven van een overtuigende casestudy.
Vertel een goed verhaal.
Bedenk wat de kern van het verhaal is en hoe je dat gaat brengen. Waarom werd je ingeschakeld? Hoe heb je het werk aangepakt? Welke achtergrondinformatie moet je opnemen? Kom meteen ter zake om de aandacht van de lezer of kijker te trekken en vast te houden.
Gebruik afbeeldingen die aanspreken en die helpen om het verhaal te vertellen. Verveel je publiek niet met te veel droge statistieken of lastig te lezen grafieken. Info-illustraties kunnen gegevens op een interessante manier overbrengen en duidelijk maken dat jouw oplossing de beste oplossing was.
Benadruk je resultaten.
Gebruik net als in elk ander rapport ontwerpelementen om je successen te laten opvallen. Gebruik kleur, witruimte, citaten en afbeeldingen om je punt kracht bij te zetten. Voor casestudy's in de vorm van video's of webmateriaal kun je animaties gebruiken om de aandacht op de belangrijkste punten te vestigen.
Voeg een actie-element toe.
Moedig je lezers aan om gebruik van je diensten te maken, misschien met een koppeling of telefoonnummer om hen in contact te brengen met je verkoopteam. Maak duidelijk dat je voor hen precies hetzelfde kunt doen als wat je in het project in je casestudy hebt gedaan.
Voorbeelden van casestudy's.
Elk van de volgende voorbeelden laat geslaagde methoden zien: het soort projecten en resultaten die meer omzet genereren.
Logo-ontwerp voor Philly Koji Co.
In deze ontwerpgerichte casestudy vertelt ontwerper James Viola hoe hij het logo voor een nieuw bedrijf heeft gemaakt. Viola besprak eerst enkele ideeën met de bedrijfseigenaar voordat hij schetsen ging maken. Na enkele minder geslaagde pogingen besloten ze welke koers ze zouden volgen en bespraken ze de typografie en kleur. Het eindresultaat is een uniek logo, een tevreden klant en een trotse ontwerper.
Mobility-app voor openbaar vervoer.
In deze op het internet gepubliceerde casestudy wordt op een doeltreffende manier gebruikgemaakt van tekst, foto's, draadmodeltekeningen en schermafbeeldingen. De uitdaging wordt duidelijk uiteengezet, er wordt kort ingegaan op het onderzoek en vervolgens wordt het werk toegelicht. Van draadmodellen tot en met ontwerp en ontvangst, het bewijs van het succes van dit project is duidelijk en wordt rechtstreeks gekoppeld aan gebruikersbeoordelingen van de app.
Blog van Virgin Atlantic.
Deze uit vier pagina's bestaande casestudy is eenvoudig en overtuigend. Dankzij de lifestyle-foto's, het gebruik van de hoofdkleur van het merk, één goed leesbare info-illustratie en een losstaand citaat van de stakeholder, geeft deze casestudy duidelijk het succes aan, wat wordt gestaafd door echte cijfers.
Video van MTV Networks voor wereldwijde rebranding.
Deze casestudy combineert animatie, tekst en video om Mood Swing te presenteren, een wereldwijde rebranding die op emoties is gebaseerd. Met een twee minuten durende video en één hoogtepunt om het succes te onderstrepen (de Clio-onderscheiding in 2019), komt deze casestudy meteen ter zake. Het is een kleurrijke, energieke presentatie van het nieuwe MTV.
Toerismebureau van Arizona.
In deze vier minuten durende video-casestudy zijn prachtige beelden van het landschap van Arizona, reclameclips en beelden van reclameborden en gedrukte advertenties te zien, die worden begeleid door gesproken commentaar en muziek. De commentator erkent hoe lastig het is om toerisme te promoten in tijden van nationale onrust en economische neergang, en laat zien hoe het bureau, Moses Inc., deze obstakels heeft overwonnen. Door creatief gebruik van Adobe Premiere Pro en Photoshop hebben ze verkeersborden getransformeerd tot info-illustraties die hun succes aantonen.
Grand Rapids Public Museum.
Deze video-casestudy toont het succes van een mobiele app voor strooptochten door het museum. Een medewerker van het museum vertelt waarom het project goed werkt. Bovendien biedt de aanbeveling van een twaalfjarige appgebruiker een unieke invalshoek.
Laat je van je beste kant zien.
Met een platform zoals Adobe Creative Cloud voor teams kun je aan je casestudy werken. Met apps zoals Adobe InDesign om de lay-out van de pagina's in je casestudy te ontwerpen, Adobe Stock om afbeeldingen en ontwerpsjablonen te vinden, en Premiere Pro om hoogwaardige video op te nemen, kun je de eerdere successen van je bedrijf optimaal presenteren. Als je hele team toegang tot assets en gegevens heeft, kun je op een efficiënte manier een casestudy maken die klanten binnenhaalt.
Andere onderwerpen die interessant voor je kunnen zijn…
Vind creatieve manieren om je bedrijf te laten groeien.
KLANTVERHALEN
Kijk hoe Adobe-klanten geweldige ervaringen creëren met Creative Cloud voor teams.
BEST PRACTICES
Bekijk de nieuwste richtlijnen voor effectieve ontwerpen, marketing en meer.
TUTORIALS
Til je creativiteit naar een hoger niveau met stapsgewijze tutorials.
Ontdek apps waarmee je interessante casestudy's maakt.
Kies je Creative Cloud voor teams-lidmaatschap.
Alle lidmaatschappen zijn inclusief de Admin Console voor eenvoudig licentiebeheer, 24/7 technische ondersteuning, plaatsing van een onbeperkt aantal vacatures op Adobe Talent en 1 TB opslagruimte.
Eén app
Eén creatieve Adobe-app, zoals Photoshop, Illustrator, lnDesign, of Acrobat Pro.*
MEESTE WAARDE
All Apps
Krijg 20+ creatieve Adobe-apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Express, XD en meer.
Bel 0800 80 982 of vraag een adviesgesprek aan
Vragen? Chat met ons.
Koop je voor een grote organisatie? Lees dan meer over Creative Cloud voor ondernemingen
* Bij Acrobat Pro, Lightroom en InCopy als losse app is 100 GB aan opslagruimte inbegrepen.